Share on LinkedInShare on LinkedInShare on FacebookShare on FacebookTweet thisTweet this

Rolnictwo i Żywność

Kategorie

Pomniejsz menuPowiększ menu

Pomniejsz menuPowiększ menuStrona głównaRolnictwo i ŻywnośćŻywnośćTransport, logistyka i handelUsługi w zakresie badań i analizAnaliza sensoryczna i właściwości fizycznych żywności

Powiązane usługi i zasoby

Analiza sensoryczna i właściwości fizycznych żywności

Firma SGS wykonuje analizę sensoryczną żywności i właściwości fizycznych produktów i opakowań Twojej firmy. Gwarantujemy, że nie posiadają uszkodzeń i/lub skażeń oraz przeprowadzamy pomiary i interpretujemy reakcje ludzi na podstawie odczuć zmysłowych: wzroku, zapachu, dotyku, smaku i słuchu.

Ponieważ dysponujemy wieloma odpowiednimi zakładami badawczymi i analizy sensorycznej żywności na całym świecie, posiadamy doświadczenie, możliwości ekspertyzy i zasięg geograficzny umożliwiające pomoc Twojej firmie. Bez względu na to, gdzie znajduje się Twoja firma lub rynki dla jej produktów, wspólnie możemy pracować nad zmniejszeniem zagrożeń dla zdrowia, zadowoleniem klienta i uzyskaniem konkurencyjnej przewagi.

Analiza sensoryczna żywności

Ponieważ analiza sensoryczna żywności dostarcza wiedzy zarówno o zachowaniu konsumenta, jak i stanowi część oceny jakości produktu, staje się ważnym aspektem projektowania produktu i jego marketingu. Oferowane przez nas usługi analizy sensorycznej żywności obejmują badanie barwy, smaku, zapachu i struktury określające reakcje konsumentów za pomocą następujących metod:

  • Test opisowy
  • Test duo-trio
  • Test ewaluacyjny ze skalą
  • Test rankingowy
  • Test trójkątowy

Na podstawie wyników analizy sensorycznej żywności, możesz:

  • Zmienić surowce, składniki i konserwanty
  • Porównać produkty swojej firmy względem konkurencji
  • Określić i przeanalizować daty przydatności do spożycia
  • Rozwinąć nowe produkty
  • Przetestować profile smaku długoterminowego
  • Sklasyfikować swoje produkty
  • Obserwować stabilność podczas przechowywania
  • Zoptymalizować swoje produkty
  • Określić standardy dla produktów

Badania właściwości fizycznych

Oferujemy niezwykły wybór badań właściwości fizycznych żywności, pasz i opakowań Twojej firmy. Nasi technicy mogą zbadać zarówno surowce, jak i końcowe produkty i określić niedoskonałości i zanieczyszczenia. Zakres naszych badań:

  • Wygląd, zwartość i stan powierzchni
  • Ilość i wielkość
  • Wady
  • Materiały obce
  • Ziarnistość
  • Waga netto i zależność pomiędzy częściami składowymi
  • Temperatura
  • Lepkość
  • Waga (brutto, netto i rozmrożonego produktu)

Skontaktuj się z firmą SGS już teraz, aby dowiedzieć się, w jaki sposób nasze usługi analizy sensorycznej i właściwości fizycznych mogą pomóc Twojej firmie zmniejszyć ryzyko zdrowotne, zadowolić konsumentów i zyskać konkurencyjną przewagę.

Wyślij e-mail
Food TestingServicesSGS Food Testing Services VideoLearn how our global network of food testing laboratories can help protect your brand and reputation. ...

Kontakt

  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Bema 83
      Warszawa, 01-233
      Polska
    • t   +48 22 329 22 22
    • f   +48 22 329 22 20
    • e   Wyślij e-mail
  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Derdowskiego 7
      Gdynia, 81-369
      Polska
    • t   +48 58 661 07 12
    • e   Wyślij e-mail
  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Kolejarzy 21
      Malaszewicze, 21-540
      Polska
    • t   +48 83 375 14 00
    • f   +48 83 375 14 12
    • e   Wyślij e-mail

E-SUBSKRYPCJE

Zarejestruj się, aby otrzymywać publikacje i newslettery ze swojego regionu i całego świata.
BĄDŹ NA BIEŻĄCOSUBSKRYBUJ TERAZ

Lista oddziałów

Oddziały i laboratoria SGS na całym świecie oraz ich lokalizacja na mapiePoland map
Wyszukiwanie oddziału

Wiadomości