Rolnictwo i Żywność

Kategorie

Pomniejsz menuPowiększ menu

Pomniejsz menuPowiększ menuStrona głównaRolnictwo i ŻywnośćŻywnośćTransport, logistyka i handelUsługi w zakresie badań i analizAnaliza sensoryczna i właściwości fizycznych żywności

Powiązane usługi i zasoby

Analiza sensoryczna i właściwości fizycznych żywności

Firma SGS wykonuje analizę sensoryczną żywności i właściwości fizycznych produktów i opakowań Twojej firmy. Gwarantujemy, że nie posiadają uszkodzeń i/lub skażeń oraz przeprowadzamy pomiary i interpretujemy reakcje ludzi na podstawie odczuć zmysłowych: wzroku, zapachu, dotyku, smaku i słuchu.

Ponieważ dysponujemy wieloma odpowiednimi zakładami badawczymi i analizy sensorycznej żywności na całym świecie, posiadamy doświadczenie, możliwości ekspertyzy i zasięg geograficzny umożliwiające pomoc Twojej firmie. Bez względu na to, gdzie znajduje się Twoja firma lub rynki dla jej produktów, wspólnie możemy pracować nad zmniejszeniem zagrożeń dla zdrowia, zadowoleniem klienta i uzyskaniem konkurencyjnej przewagi.

Analiza sensoryczna żywności

Ponieważ analiza sensoryczna żywności dostarcza wiedzy zarówno o zachowaniu konsumenta, jak i stanowi część oceny jakości produktu, staje się ważnym aspektem projektowania produktu i jego marketingu. Oferowane przez nas usługi analizy sensorycznej żywności obejmują badanie barwy, smaku, zapachu i struktury określające reakcje konsumentów za pomocą następujących metod:

  • Test opisowy
  • Test duo-trio
  • Test ewaluacyjny ze skalą
  • Test rankingowy
  • Test trójkątowy

Na podstawie wyników analizy sensorycznej żywności, możesz:

  • Zmienić surowce, składniki i konserwanty
  • Porównać produkty swojej firmy względem konkurencji
  • Określić i przeanalizować daty przydatności do spożycia
  • Rozwinąć nowe produkty
  • Przetestować profile smaku długoterminowego
  • Sklasyfikować swoje produkty
  • Obserwować stabilność podczas przechowywania
  • Zoptymalizować swoje produkty
  • Określić standardy dla produktów

Badania właściwości fizycznych

Oferujemy niezwykły wybór badań właściwości fizycznych żywności, pasz i opakowań Twojej firmy. Nasi technicy mogą zbadać zarówno surowce, jak i końcowe produkty i określić niedoskonałości i zanieczyszczenia. Zakres naszych badań:

  • Wygląd, zwartość i stan powierzchni
  • Ilość i wielkość
  • Wady
  • Materiały obce
  • Ziarnistość
  • Waga netto i zależność pomiędzy częściami składowymi
  • Temperatura
  • Lepkość
  • Waga (brutto, netto i rozmrożonego produktu)

Skontaktuj się z firmą SGS już teraz, aby dowiedzieć się, w jaki sposób nasze usługi analizy sensorycznej i właściwości fizycznych mogą pomóc Twojej firmie zmniejszyć ryzyko zdrowotne, zadowolić konsumentów i zyskać konkurencyjną przewagę.

Wyślij e-mail
SGS Food Safety SolutionsSGS Food Safety SolutionsTrusted Food Safety, Quality and Sustainability Solutions. ...
Food TestingServicesSGS Food Testing Services VideoLearn how our global network of food testing laboratories can help protect your brand and reputation. ...

Kontakt

  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Bema 83
      Warszawa, 01-233
      Polska
    • t   +48 22 329 22 22
    • f   +48 22 329 22 20
    • e   Wyślij e-mail
  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Derdowskiego 7
      Gdynia, 81-369
      Polska
    • t   +48 58 661 07 00
    • f   +48 58 661 07 07
    • e   Wyślij e-mail
  • SGS Polska Sp. z o.o.

    • ul. Kolejarzy 21
      Malaszewicze, 21-540
      Polska
    • t   +48 83 375 14 00
    • f   +48 83 375 14 12
    • e   Wyślij e-mail

E-SUBSKRYPCJE

Zarejestruj się, aby otrzymywać publikacje i newslettery ze swojego regionu i całego świata.
BĄDŹ NA BIEŻĄCOSUBSKRYBUJ TERAZ

Lista oddziałów

Oddziały i laboratoria SGS na całym świecie oraz ich lokalizacja na mapiePoland map
Wyszukiwanie oddziału

Wiadomości