11 października 2017 odbędzie się Kongres Bezpieczeństwa Żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie” organizowany przez IFS Office Central & Eastern Europe, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, międzynarodowej organizacji logistycznej CSCMP oraz Biura Promocji Jakości. Jednym ze sponsorów wydarzenia jest SGS Polska.

Kongres Bezpieczeństwa żywności stanowi platformę wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.

Dodatkową atrakcją wydarzenia będzie towarzysząca Kongresowi wystawa innowacyjnych technologii, produktów, opakowań i rozwiązań logistycznych.

Kongres to przede wszystkim doskonała okazja do spotkania z przedstawicielami branży i partnerami: producentami surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórcami, bankami, handlowcami (firmami handlowymi, eksporterami, sieciami handlowymi, dystrybutorami), dyrektorami eksportu, dyrektorami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo finansowe prowadzonego biznesu, firmami logistycznymi, przedstawicielami służb nadzoru rynku, jednostkami certyfikującymi, konsultantami, firmami ubezpieczeniowymi i przedstawicielami nauki.

Reprezentantem SGS podczas tego wydarzenia będzie ekspert w zakresie certyfikacji oraz koordynator sektora bezpieczeństwa żywności - Paulina Piskorska, która podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem podczas panelu dyskusyjnego „Rola Standardów Zapewnienia Jakości z perspektywy oczekiwań sieci handlowych, odbiorców zagranicznych oraz konsumentów”.

Po więcej informacji o programie imprezy odsyłamy na stronę internetową wydarzenia: foodcongress.org

 

IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności