Czego szukasz?

Analiza sensoryczna żywności

Ocena i analiza sensoryczna produktów spożywczych i opakowań, oferowana przez firmę SGS, mierzy i intepretuje reakcje ludzi na podstawie wrażeń rejestrowanych przez zmysły: wzrok, węch, dotyk, smak i słuch.

Ponieważ ocena sensoryczna żywności dostarcza wiedzy o zachowaniu konsumentów, i stanowi część oceny jakości, staje się ważnym aspektem prac nad nowymi produktami oraz marketingu nowych produktów.

Nasze usługi analizy sensorycznej żywności obejmują badanie sensoryczne konsumentów do celów związanych z opracowywaniem produktu, a także ocenę sensoryczną jakości i smaku żywności. Uwzględniają one kolor, smak, zapach i strukturę oraz rejestrują reakcje konsumentów przy użyciu następujących metod:

  • opisowa analiza sensoryczna,
  • test duo-trio,
  • test ewaluacyjny ze skalą,
  • test panelowy,
  • test rankingowy,
  • test trójkątowy.

Na podstawie wyników badań sensorycznych żywności można:

  • zmienić surowce, składniki i dodatki,
  • porównać produkty swojej firmy do produktów konkurencji,
  • określić i przetestować daty przydatności do spożycia,
  • opracować nowe produkty,
  • przetestować profile smaku długoterminowego,
  • sklasyfikować swoje produkty,
  • obserwować stabilność podczas przechowywania,
  • zoptymalizować swoje produkty,
  • określić standardy dla produktów.

Ponieważ dysponujemy wieloma odpowiednimi placówkami zajmującymi się badaniami i analizą sensoryczną żywności na całym świecie, posiadamy doświadczenie, możliwości, wiedzę i zasięg geograficzny, dzięki którym możemy zapewnić pomoc Twojej firmie. Bez względu na to, gdzie znajduje się Twoja firma i na jakich rynkach sprzedaje swoje produkty, wspólnie możemy pracować nad zmniejszeniem zagrożeń związanych z jakością produktu, zadowoleniem klienta i uzyskaniem przewagi konkurencyjnej.

Skontaktuj się z SGS, aby dowiedzieć się, w jaki sposób dzięki naszym usługom, obejmującym badania sensoryczne, możemy pomóc Twojej firmie spełnić oczekiwania klientów i zyskać przewagę konkurencyjną.

Ocena i analiza sensoryczna produktów spożywczych i opakowań, oferowana przez firmę SGS, mierzy i intepretuje reakcje ludzi na podstawie wrażeń rejestrowanych przez zmysły: wzrok, węch, dotyk, smak i słuch.

Powiązane usługi

Inne usługi

Skontaktuj się z nami

  • SGS Poland Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 146A,

, 02-305,

Warszawa,

Polska