System zapewnienia bezpieczeństwa żywności - wdrażanie systemu HACCP
KIEDY
Od: 23 sty 2018
Do: 24 sty 2018
GDZIE
Gdynia, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
950 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
JEŻELI DO SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 2 TYGODNIE SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ, ŻE SZKOLENIE SIE ODBĘDZIE.
CEL SZKOLENIA:
Zapoznanie uczestników
z praktycznymi aspektami przygotowania i wdrożenia systemu HACCP zapewniającego bezpieczeństwo i jakość zdrowotną żywności.
GRUPA DOCELOWA:
Osoby odpowiedzialne za przygotowanie, wdrożenie i utrzymanie systemu HACCP w obszarze produkcji żywności
PROGRAM SZKOLENIA:
- Aktualne podstawy prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Przepisy prawne w praktyce
- Rodzaje zagrożeń występujących w żywności
- Wymagania GMP i GHP
- System HACCP - terminy i definicje, systemy zabezpieczeń i kontroli, system HACCP w praktyce
- Wdrożenie systemu HACCP - zasady i cel poszczególnych etapów:
- zespół ds. HACCP
- zakres systemu o schematy przepływu
- analiza zagrożeń
- Identyfikacja CCP
- monitorowanie o działania korygujące
- weryfikacja systemu
- dokumentowanie i utrzymanie systemu
- Trudności przy wdrażaniu systemu zarządzania
- Dyskusja, pytania
- Podsumowanie szkolenia
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia, przykłady