Manager Jakości w branży spożywczej - HACCP, ISO 22000, IFS i BRC
KIEDY
Od: 27 lut 2018
Do: 28 lut 2018
GDZIE
Gdynia, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
950 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
SZKOLENIE OFEROWANE LOKALNIE PRZEZ SGS POLSKA
JEŻELI DO SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 2 TYGODNIE SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ, ŻE SZKOLENIE SIĘ ODBĘDZIE.
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
CEL SZKOLENIA:
- Zapoznanie uczestników z wymaganiami w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Zrozumienie ich istoty i miejsca w systemie jakości organizacji
- Prezentacja praktycznego podejścia do systemu zarządzania w produkcji żywności.
GRUPA DOCELOWA
- Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wymagania ogólne dotyczące bezpieczeństwa żywności
- wymagania prawne o Codex Aliementarius
- GHP
- GMP
- HACCP
- Miejsce i rola systemu zarządzania jakością w łańcuchu produkcji żywności
- ISO 9001:2015- omówienie wymagań i powiązań z systemami zarządzania bezpieczeństwa żywności
- Wymagania normy ISO 22000:2005
- Wymagania standardu BRC Global Standard for Food Safety wydanie 7/ zmiany w wydaniu 8
- Wymagania standardu IFS Food wydanie 6
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja