Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 18 kwi 2018

Do: 18 kwi 2018

GDZIE

Pszczyna, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

650 PLN netto/ rabaty dla klientów SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

W przemyśle spożywczym obowiązuje wiele surowych norm i przepisów, które zapewniają jakość i bezpieczeństwo oraz wydajność procesów, a także minimalizują ryzyko dla konsumentów. Aby pomóc klientom w prowadzeniu działalności w przemyśle spożywczym, oferujemy kompleksowy zakres rozwiązań edukacyjnych.

Nasza oferta obejmuje usługi z zakresu BRC Global Standard for Food Safety, certyfikację systemów bezpieczeństwa żywności FSSC 22000, szkolenia dotyczące GMP i HACCP, bezpieczeństwa żywności, zarządzania ryzykiem, spójności pomiarowej, higieny, wymaganych przepisów oraz wiele innych zagadnień.

Skontaktuj się z nami już dziś, aby porozmawiać o tym, w jaki sposób możemy pomóc Twojej firmie dzięki oferowanym przez nas szkoleniom z zakresu bezpieczeństwa żywności.

JEŻELI DO SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 1 TYDZIEŃ  SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ, ŻE SZKOLENIE SIE ODBĘDZIE.

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU

 

CEL SZKOLENIA:

Celem szkolenia i warsztatów jest zapoznanie uczestników z zasadami dot. analizy sensorycznej oraz ocena wrażliwości sensorycznej

GRUPA DOCELOWA:

Kandydaci do przeprowadzania ocen sensorycznych oraz osoby wykonujące takie analizy w zakładach przemysłu spożywczego.

PROGRAM SZKOLENIA:

Część teoretyczna

  • fizjologiczne podstawy analizy sensorycznej – charakterystyka zmysłów,
  • ocena sensoryczna a organoleptyczna – na czym polega różnica?
  • terminologia w analizie sensorycznej
  • warunki przeprowadzania ocen sensorycznych
  • czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej
  • zasady oceny sensorycznej produktów
  • metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych

Program warsztatów:

  • Ocena wrażliwości sensoryczne
    • test na daltonizm smakowy dla 6 wzorców smaku: słonego, słodkiego, gorzkiego, kwaśnego, umami, metaliczneg
    • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu węch
    • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu wzrok
    • metoda analizy opisowej tekstury
  • Ocena sensoryczna produktu
  • Ćwiczenia praktyczne wykorzystujące następujące metody analizy sensorycznej w ocenie produktów:
    • metody różnicowe
    • metody z zastosowaniem skal i kategorii
    • metody opisowe

Skontaktuj się z nami