Auditor wewnętrzny oraz wymagania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg FSSC 22000
KIEDY
Od: 13 mar 2018
Do: 15 mar 2018
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
1100 zł netto/ rabat dla Klientów certyfikowanych przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
SZKOLENIE OFEROWANE LOKALNIE PRZEZ SGS POLSKA
JEŻELI DO ROZPOCZĘCIA SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 2 TYGODNIE SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ CZY SZKOLENIE SIĘ ODBĘDZIE:
ADRESACI SZKOLENIA:
- Osoby przeprowadzające audity wewnętrzne w przedsiębiorstwach funkcjonujących w obszarze łańcucha żywnościowego.
- Osoby, które będą auditowane i chciałyby zapoznać się z wymaganiami i technikami auditu wewnętrznego.
.CEL SZKOLENIA:
Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wg programu certyfikacji FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification 22000).
PROGRAM SZKOLENIA:
-
Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności: GMP, GHP, HACCP, ISO 9001:2015, Codex Alimentarius, wymagania prawne;
-
Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2005: dokumentowanie, polityka bezpieczeństwa żywności, odpowiedzialność i uprawnienia, planowanie SZBŻ/ FSMS (PRP, HACCP), komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna);
-
Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego;
-
Zasady auditingu wg ISO 19011:2011: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe;
-
Egzamin końcowy.
METODOLOGIA SZKOLENIA:
Wykłady w formie otwartej – z dużą aktywnością słuchaczy; Ćwiczenia; case studies, warsztaty interaktywne.