Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 13 mar 2018

Do: 15 mar 2018

GDZIE

Warszawa, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

1100 zł netto/ rabat dla Klientów certyfikowanych przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

SZKOLENIE OFEROWANE LOKALNIE PRZEZ SGS POLSKA

JEŻELI DO ROZPOCZĘCIA SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 2 TYGODNIE SKONTAKTUJ SIĘ  Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ CZY SZKOLENIE SIĘ ODBĘDZIE: 

ADRESACI SZKOLENIA:

  • Osoby przeprowadzające audity wewnętrzne w przedsiębiorstwach funkcjonujących w obszarze łańcucha żywnościowego.
  • Osoby, które będą auditowane i chciałyby zapoznać się z wymaganiami i technikami auditu wewnętrznego.

.CEL SZKOLENIA:

Celem szkolenia jest przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg wg programu certyfikacji FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification 22000).

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności: GMP, GHP, HACCP, ISO 9001:2015, Codex Alimentarius, wymagania prawne;
  • Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2005: dokumentowanie, polityka bezpieczeństwa żywności, odpowiedzialność i uprawnienia, planowanie SZBŻ/ FSMS (PRP, HACCP), komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna);
  • Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego;
  • Zasady auditingu wg ISO 19011:2011: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe;
  • Egzamin końcowy.

METODOLOGIA SZKOLENIA:

Wykłady w formie otwartej – z dużą  aktywnością  słuchaczy; Ćwiczenia; case studies, warsztaty interaktywne.

Skontaktuj się z nami