Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

Aby zminimalizować ryzyko dla zdrowia, chronić produkty spożywcze i pasze przed skażeniem bakteriologicznym i chronić firmę przed postępowaniem sądowym, konieczne jest spełnienie rygorystycznych standardów bezpieczeństwa żywności i paszy.

SGS może pomóc w realizacji takiego programu monitorowania, potwierdzając obecność patogenów w badaniach przesiewowych i identyfikacji.

Przy użyciu metod zaaprobowanych przez FDA (Food and Drug Administration) w naszych procedurach identyfikacji mikrobiologicznej oraz analiz mikrobiologicznych oznaczamy zanieczyszczenia mikrobiologiczne, takie jak Escherichia coli (powszechnie znana jako E. coli), E. coli 0157:H7, Salmonella lub Listeria. Możemy określić istnienie zanieczyszczeń mikrobiologicznych, używając standaryzowanego protokołu reakcji łańcuchowej polymerazy (PCR) lub bardziej tradycyjnych metod badania płytki i identyfikacji kultury.

Atestowane i akredytowane laboratoria

Nasze laboratoria analiz mikrobiologicznych działają ściśle według wytycznych normy ISO 17025 i mają akredytację w zakresie tej normy oraz korzystają z oficjalnych, zwalidowanych metod. Dzięki zatrudnieniu naukowców i techników posiadających wieloletnie doświadczenie oraz stopnie naukowe z chemii, mikrobiologii i agronomii, nasze laboratoria otrzymały także atesty kilku organizacji producentów żywności i pasz. Krótko mówiąc oznacza to, że w zakresie detekcji zanieczyszczeń mikrobiologicznych działamy zgodnie z najwyższymi standardami branżowymi.

Skontaktuj się z SGS jeszcze dzisiaj, aby dowiedzieć się, jak możemy pomóc w ochronie towarów żywnościowych i pasz przed zakażeniami bakteryjnymi w procesie produkcji i w całym łańcuchu dostaw. Nasze usługi analiz mikrobiologicznych mogą być bardzo przydatne.