Czego szukasz?

Certyfikacja HACCP

Usprawnij zarządzanie bezpieczeństwem żywności i jakość produktów, uzyskując certyfikację HACCP (system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli) za pośrednictwem SGS.

Certyfikacja HACCP natychmiast demonstruje klientom zaangażowanie Twojego przedsiębiorstwa na rzecz produkcji i handlu bezpieczną żywnością. To oparte na dowodach podejście może być szczególnie przydatne w przypadku inspekcji przedsiębiorstwa przez organy regulacyjne lub interesariuszy.

Wykazanie prawdziwego zaagażowania na rzecz bezpieczeństwa żywności poprzez zgodność z HACCP może również odmienić wizerunek marki i posłużyć jako narzędzie wejścia na rynek, otwierając nowe możliwości biznesowe na całym świecie.

Nasza międzynarodowa sieć ekspertów ds. bezpieczeństwa żywności prowadzi audyty HACCP, pomagając Twojemu przedsiębiorstwu skupić się na zagrożeniach wpływających na bezpieczeństwo i higienę żywności. Umożliwia to systematyczną identyfikację zagrożeń poprzez ustalenie limitów kontrolnych w punktach krytycznych procesu produkcji żywności.

Certyfikacja HACCP to międzynarodowa norma określająca wymogi skutecznej kontroli bezpieczeństwa żywności. Opiera się na siedmiu zasadach:

  • przeprowadzenie analizy zagrożeń biologicznych, chemicznych lub fizycznych,
  • ustalenie krytycznych punktów kontroli,
  • wprowadzenie krytycznych limitów kontrolnych, na przykład minimalnej temperatury i czasu gotowania,
  • wprowadzenie systemu monitorowania kontroli krytyczynych punktów kontrolnych,
  • wprowadzenie działań naprawczych,
  • wprowadzenie procedury weryfikacyjnego potwierdzającej skuteczne działanie systemu HACCP,
  • wprowadzenie dokumentacji i rejestrów.

Współpracuj z nami, aby osiągnąć zgodność z HACCP i spełnić oczekiwania zmieniającego się świata.

Powiązane usługi

Skontaktuj się z nami

  • SGS Poland Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 146A,

, 02-305,

Warszawa,

Polska