Czego szukasz?

Badania zawartości mykotoksyn

Analiza zawartości mykotoksyn wykonywana przez firmę SGS zapewnia zgodność Twoich produktów z rygorystycznymi przepisami międzynarodowymi dotyczącymi ochrony zdrowia zwierząt i ludzi.

Mykotoksyny to toksyczne metabolity wytwarzane przez kilka szczepów grzybów występujących w żywności i paszach. Są często niewidoczne, bezsmakowe i zachowują stabilność chemiczną w wysokich temperaturach oraz podczas długich okresów przechowywania. Niektóre mykotoksyny są bardzo toksyczne i mogą mieć negatywny wpływ na zdrowie, dlatego potrzebujesz niezawodnych badań swoich produktów.

Nasze laboratoria posiadają światowej klasy wyposażenie badawcze do wykonywania analizy zawartości mykotoksyn w żywności i paszy, dzięki której Twoje produkty spełnią wymagania BHP. Za pomocą testu immunoenzymatycznego (ELISA) lub chromatografii ciekłej możemy stwierdzić obecność mykotoksyn oraz określić ich ilość. 

Mykotoksyny często występują w produktach takich, jak:

  • Suszone owoce
  • Owoce i soki owocowe
  • Kawa
  • Ziarna
  • Zboża
  • Orzechy
  • Przyprawy
  • Nasiona oleiste
  • Oleje i skrobie

Zapewnienie, że Twoje produkty mieszczą się w bezpiecznych limitach oznacza nie tylko konieczność przestrzegania przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności, ale także potencjalną możliwość uniknięcia strat gospodarczych związanych z zanieczyszczeniem mykotoksynami. Straty te mogą obejmować utratę plonów lub zwierząt, gorszą wydajność zwierząt, pozwy o odszkodowania oraz dalsze skutki zanieczyszczenia dla handlu wewnętrznego i międzynarodowego.

Skontaktuj się z SGS, aby dowiedzieć się, co możesz zyskać korzystając z oferowanej przez nas usługi badania zawartości mykotoksyn.

Analiza zawartości mykotoksyn wykonywana przez firmę SGS zapewnia zgodność Twoich produktów z rygorystycznymi przepisami międzynarodowymi dotyczącymi ochrony zdrowia zwierząt i ludzi.

Powiązane usługi

Inne usługi

Skontaktuj się z nami

  • SGS Poland Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 146A,

, 02-305,

Warszawa,

Polska