Czego szukasz?

Badania na obecność patogenów żywnościowych

Często występujące patogeny, takie jak Salmonella spp., wytwarzające toksyny Escherichia coli, Listeria monocytogenes i Campylobacter spp., trafiają do łańcucha żywnościowego za pośrednictwem skażonych produktów pochodzenia zwierzęcego, owoców i warzyw. Szybkie i skuteczne wykrywanie patogenów jest bardzo ważne dla zapewnienia bezpieczeństwa konsumentów, osiągnięcia zgodności z przepisami i zminimalizowania ryzyka dla marki.

Dlaczego warto wybrać badania na obecność patogenów oferowane przez SGS?

Nasi eksperci, pracujący w najnowocześniejszych placówkach na całym świecie, wykonują badania na obecność patogenów zgodnie z wymogami lokalnych przepisów, globalnymi programami lub określonymi potrzebami klienta oraz oferują klasyczne metody referencyjne i odpowiadające im szybkie metody wykrywania najszerszej gamy patogenów.

Są to:

  • bakterie z grupy Bacillus cereus,
  • toksyny BC,
  • Campylobacter spp.,
  • Clostridium perfringens,
  • Cronobacter sakazakii,
  • bakterie Escherichia coli wytwarzające toksyny Shiga (STEC), takie jak:
    • E.coli O157/H7,
    • E.coli O104/H4,

      a także mikroorganizmy, badanie na obecność których jest wymagane przez Urząd ds. Kontroli Bezpieczeństwa Żywności amerykańskiego Departamentu Rolnictwa (ang. United States Department of Agriculture Food Safety Inspection Service, w skrócie USDA FSIS):
    • E.coli O26,
    • E.coli O45,
    • E.coli O103,
    • E.coli O111,
    • E.coli O121,
    • E.coli O145,
  • Legionella pneumophila,
  • Listeria spp.,
  • Listeria monocytogenes,
  • Salmonella spp. i serotypy Salmonella (S. typhimurium i S. entiritidis),
  • Shigella spp.,
  • Staphylococcus aureus,
  • toksyna Staphylococcus aureus,
  • Vibrio spp.,
  • Yersinia enterocolitica,
  • norowirus i HAV.

Możemy wspomóc działania i programy Twojej firmy, aby umożliwić dostarczanie konsumentom bezpiecznych produktów.

Skontaktuj się z SGS, aby dowiedzieć się, jak nasze usługi obejmujące badania na obecność patogenów żywnościowych mogą chronić Twoją markę, firmę, klientów oraz konsumentów.

Wykrywanie i badanie patogenów żywnościowych, oferowane przez firmę SGS, zmniejsza ryzyko, chroni produkty i markę oraz pomaga zapewnić zgodność z przepisami.

Powiązane usługi

Skontaktuj się z nami

  • SGS Poland Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 146A,

, 02-305,

Warszawa,

Polska