Czego szukasz?

Szybkie badania mikrobiologiczne żywności

Patogeny żywnościowe, które dotrą do konsumentów, mogą wywołać chorobę, a nawet spowodować śmierć. Skażone produkty, które dostaną się do łańcucha żywnościowego, nawet jeśli zostaną wykryte przed spowodowaniem szkód, mogą nieodwracalnie zaszkodzić marce i producentowi. W najlepszym razie wprowadzenie na rynek skażonych produktów żywnościowych będzie wymagać kosztownego ich wycofania i zniszczenia.

Szybkie badania mikrobiologiczne żywności są wykonywane w krótszym terminy niż badania wykonywane tradycyjnymi metodami. Zazwyczaj wyniki są dostępne w ciągu 2-3 dni. Nasze badania potwierdzają obecność lub brak patogenów, pomagając w ten sposób firmom zyskać pewność, że skażone produkty nie trafią do łańcucha dostaw.

Aby zapewnić dostarczanie bezpiecznej żywności, badamy surowce i produkty końcowe przy użyciu metod identyfikacji mikrobiologicznej, takich jak:

  • reakcja łańcuchowa polimerazy (PCR),
  • VIDAS® automatyczne wykrywanie patogenów żywnościowych.

Badane patogeny obejmują:

  • Salmonella spp.,
  • Salmonella enteriditis,
  • Listeria monocytogenes,
  • Listeria spp.,
  • E. coli O157:H7,
  • bakterie STEC inne niż należące do grupy O157,
  • Campylobacter spp.,
  • Campylobacter jejuni,
  • Cronobacter spp.,
  • Shigella spp.,
  • Staphylococcus aureus,
  • Vibrio parahaemolyticus,
  • Bacillus cereus,
  • Yesinia enterocolitica,
  • Clostridium perfringens.

Wybór niezawodnego partnera zapewniającego spójność badań ma zasadnicze znaczenie dla sukcesu Twojej firmy. Nieprzeprowadzenie skutecznych i dokładnych badań mikrobiologicznych może być równie szkodliwe co przekazanie do dystrybucji skażonych produktów – fałszywie dodatni wynik może doprowadzić do zniszczenia lub wycofania dobrych produktów.

Dlaczego warto wybrać SGS?

Eksperci pracujący w naszej międzynarodowej sieci laboratoriów zajmujących się badaniem żywności przeprowadzają badania w sposób spójny i zgodnie z tymi samymi normami.

Dzięki szybkim badaniom żywności możemy w krótkim czasie zidentyfikować problemy mikrobiologiczne, zapobiegając szkodom dla renomy i zdrowia ludzi. Skontaktuj się z lokalnym biurem SGS, aby dowiedzieć się więcej.

Dzięki szybkim badaniom mikrobiologicznym żywności, oferowanym przez firmę SGS, szybciej zyskasz pewność, że produkty spożywcze są wolne od patogenów.
Dzięki szybkim badaniom mikrobiologicznym żywności, oferowanym przez firmę SGS, szybciej zyskasz pewność, że produkty spożywcze są wolne od patogenów.
Dzięki szybkim badaniom mikrobiologicznym żywności, oferowanym przez firmę SGS, szybciej zyskasz pewność, że produkty spożywcze są wolne od patogenów.

Powiązane usługi

Skontaktuj się z nami

  • SGS Poland Sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 146A,

, 02-305,

Warszawa,

Polska