Jako producent lub sprzedawca detaliczny żywności, odpowiadasz za analizę produktów zawierających naturalnie występujące witaminy oraz przetworzonych produktów wzmocnionych witaminami syntetycznymi. Na przykład, powinieneś ustalić, czy witaminy takie jak wit. B i C zostały utracone w procesie produkcji lub podczas transportu do sklepu detalicznego, np. pod wpływem działania ciepła lub promieni UV.
Takie badania pomagają zyskać pewność, że informacje podane na etykiecie są zgodne z prawdą i spełniają wymogi rynku docelowego (lub rynków docelowych), a także że produkowane lub sprzedawane produkty są najlepszej jakości. Nasze badania pozwalają także ustalić, czy witaminy i minerały są obecne w odpowiednim stężeniu, zgodnie z przepisami krajowymi i międzynarodowymi.
Laboratoria firmy SGS posiadają akredytację ISO 17025 i podlegają nadzorowi w ramach rygorystycznego systemu zarządzania jakością. Badamy zawartość wszystkich witamin, rozpuszczalnych w tłuszczach i w wodzie, przy użyciu najnowocześniejszych technologii. Jedocześnie oferując analizę witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i witamin rozpuszczalnych w wodzie z wykorzystaniem różnych technik LC (chromatografii cieczowej).
Nasze szybkie, niezależne i przystępne cenowo usługi badania zgodności z wymaganiami dotyczącymi witamin są idealne dla klientów, którzy potrzebują identyfikacji pewnych witamin (takich jak wit. D), które trudno poddają się badaniom. Zapewniamy także oszczędność czasu i pieniędzy, wykonując grupowe badania zawartości innych witamin (np. wit. B).
Aby skorzystać z wiedzy naszych ekspertów ds. wartości odżywczych i znakowania żywności oraz z najnowocześniejszych placówek badawczych, skontaktuj się z SGS i zapytaj o usługę badania zawartości witamin.
Al. Jerozolimskie 146A,
, 02-305,
Warszawa,
Polska