Dzięki naszej globalnej sieci możemy działać w ponad 60 językach i oferować planowanie interwencji kryzysowych oraz świadczyć powiązane usługi, przez 24 godziny na dobę, 365 dni w roku.
Na przestrzeni całego łańcucha dostaw nasze zespoły ds. interwencji kryzysowych w zakresie bezpieczeństwa żywności mogą zapewnić analizy produktów żywnościowych w trybie przyspieszonym, a także usługi związane z zarządzaniem po interwencji kryzysowej:
- Inspekcje i audyty produktów, zakładu produkcyjnego, sklepu lub restauracji
- Przegląd istniejących planów i procedur interwencji kryzysowych, łącznie z symulacją wycofania produktu z rynku
- Pobieranie próbek w zakładzie produkcyjnym, sklepie i restauracji
- Monitoring i weryfikacja akcji wycofania produktu
- Badania laboratoryjne — mikrobiologia i fizyko-chemia
Usługi te są szczególnie ważne w okolicznościach, w których wymagane są natychmiastowe działania mające na celu określenie właściwej reakcji (np. zatrzymanie wysyłki, zatrzymanie linii produkcyjnej i/lub wydanie powiadomienia o wycofaniu). Przykładowe sytuacje, w których mogą być konieczne takie działania:
- Istnieje podejrzenie, że produkt żywnościowy został zanieczyszczony chemikaliami, czynnikami chorobotwórczymi lub alergenami.
- Odkryto w produkcie ciało obce.
- Przed eksportem lub importem wystąpił problem z etykietą produktu i/lub jego opakowaniem.
- Produkt został zatrzymany na granicy/ w punkcie importu przez agencję rządową.
- Klient zgłosił zachorowanie, które mogło zostać spowodowane przez produkt żywnościowy.
Zawsze i wszędzie tam, gdzie wystąpi zdarzenie zagrażające zdrowiu czy bezpieczeństwu, możesz wezwać nasze lokalne zespoły szybkiego reagowania, które działają sprawnie i skutecznie. Każdy członek zespołu przeszedł gruntowne szkolenie w zakresie interwencji kryzysowych i może pomóc we wsparciu Twojej działalności, zabezpieczeniu Twoich klientów i ochronie konsumenta.
Al. Jerozolimskie 146A,
, 02-305,
Warszawa,
Polska