Zdobądź nasz znak Monitorowania Higieny (HM), który potwierdza, że Twoja firma została audytowana przez SGS pod kątem bezpieczeństwa żywności oraz wdrożenia i monitorowania dobrych norm higienicznych.
Program Monitorowania Higieny
Znak Monitorowania Higieny (HM)
Znak Monitorowania Higieny (HM) potwierdza, że Twój zakład został audytowany przez SGS pod kątem bezpieczeństwa żywności oraz wdrożenia i monitorowania dobrych norm higienicznych.
Znak HM stanowi potwierdzenie wizualne, że zakład posiada wysoką kulturę higieny i bezpieczeństwa żywności, która została zweryfikowana przez firmę SGS — światowego lidera w zakresie certyfikacji, kontroli, weryfikacji i badań.
Program Monitorowania Higieny to globalny, niezależny system audytów oparty na listach kontrolnych, opracowany specjalnie dla firm z sektora usług spożywczych.
Dobre praktyki higieniczne i bezpieczeństwo żywności
Aby uzyskać oznaczenie HM, zakład jest audytowany przez firmę SGS. Zakres tych czynności obejmuje:
- Regularne audyty bezpieczeństwa i higieny żywności
- Monitoring środowiskowy
- Praktyki czyszczenia i dezynfekcji
- Reżim pobierania próbek i testowania
- Środki kontroli dotyczące COVID-19
COVID-19
W odpowiedzi na pandemię COVID-19, program HM zawiera dodatkową usługę obejmującą zgodność z wytycznymi WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) odnośnie postępowania przy COVID-19. Dzięki temu badany zakład może udowodnić swoje zaangażowanie we wdrażanie i utrzymanie odpowiednich standardów, których potrzebujesz podczas pracy w zakładzie.
Specjalistyczna wiedza
Firma SGS jest światowym liderem w dziedzinie kontroli, weryfikacji, testowania i certyfikacji. Jako niezależny dostawca usług, posiadamy globalną sieć laboratoriów badawczych o specjalistycznej wiedzy i doświadczeniu.
Wdrożenie Programu Monitorowania Higieny
Program Monitorowania Higieny firmy SGS uwzględnia potrzeby gastronomii, handlu detalicznego i branży hotelarskiej oraz działalność restauracji, punktów szybkiej obsługi, supermarketów/sklepów spożywczych i jednostek gastronomicznych, które koncentrują się na realizacji udoskonaleń w zakresie standardów higieny i bezpieczeństwa żywności.
Skontaktuj się z naszymi ekspertami, aby dowiedzieć się, w jaki sposób wdrożyć Program Monitorowania Higieny w swojej firmie.