Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

Nasz program zatwierdzenia monitorowania higieny to system sprawdzania higieny, który daje Ci wymierną poprawę dobrych praktyk higienicznych.

Pomaga również w opracowaniu Twojego szkolenia w zakresie higieny żywności oraz przestrzegania międzynarodowych przepisów dotyczących higieny żywności.

Jeśli nie posiadasz wdrożonego procesu wewnętrznego dedykowanego dla niezależnego pomiaru i zarządzania dobrymi praktykami higienicznymi, możemy Ci pomóc. Nasz solidny schemat zatwierdzenia monitorowania higieny jest na tyle elastyczny, że można go dostosować do Twoich potrzeb. Nasza oferta obejmuje większość podmiotów mających kontakt z żywnością w branży hotelarskiej i detalicznej, w tym:

  • hotele,
  • restauracje i catering,
  • restauracje szybkiej obsługi,
  • sklepy detaliczne z żywnością, 
  • sklepy ogólnospożywcze.

Nasi specjaliści do spraw żywności są w stanie podjąć audyty monitorowania higieny, niezależnie od tego, gdzie jesteś. To dzięki naszej sieci o zasięgu ogólnoświatowym oraz wykorzystaniu systemu dokumentacji, przy wykorzystaniu surowych procedur dotyczących kontroli jakości właściwych dla każdego państwa. System możemy zastosować do działalności o różnej złożoności i ryzyku, umożliwiając porównanie Twoich różnych należących do Ciebie firm. Dokonując pomiaru wydajności w oparciu o wzorzec zdefiniowany w naszym programie możesz wykorzystać go jako podstawę własnego programu nagradzania lub pomiaru wydajności. Możesz również porównywać w zależności od obszaru, regionu lub marki oraz monitorować trendy wydajności w danym okresie.

Nasz typowy audyt higieny żywności obejmuje szczegółową ocenę:

  • konstrukcji budynku,
  • reżimu czystości,
  • dostaw,
  • dokumentacji, monitorowania oraz ewidencji,
  • procedur awaryjnych, 
  • sprzętu i obiektów,
  • prezentacji żywności,
  • higieny osobistej,
  • kontroli szkodników,
  • przenoszenia produktów,
  • obszarów przechowywania,
  • nadzoru, udzielania instrukcji i/lub szkolenia,
  • kontroli temperatury.  

Skontaktuj się z firmą SGS już teraz, aby dowiedzieć się, w jaki sposób możemy pomóc Twojej firmie poprawie praktyk higienicznych w zakresie żywności i w spełnieniu wymogów prawnych.