Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content
Tytuł Data Rodzaj
Szkodliwe materiały do kontaktu z żywnością z włóknami bambusowymi Komisja Europejska opublikowała informacje o środkach mających na celu silniejsze egzekwowanie nielegalnego umieszczania na rynku UE plastikowych materiałów do kontaktu z żywnością, z dodatkiem proszku bambusowego. 05 sie 2021 Wiadomości biznesowe
Prawidłowe oznakowanie jaj - jakie błędy wykryto podczas kontroli? Prawidłowe znakowanie żywności jest istotne nie tylko z punktu widzenia prawa, lecz przede wszystkim konsumenta. Informacje umieszczone na produkcie to potwierdzenie jego bezpieczeństwa i zgodności z wymaganiami, a także podstawa świadomych zakupów. 20 lip 2021 Wiadomości biznesowe
Ukryty wróg - gluten. Nowości na rynku analiz żywności Dlaczego warto badać nie tylko produkty opisane jako bezglutenowe, ale i również takie, które nie posiadają informacji o zanieczyszczeniu glutenem? Dzięki temu konsument obciążony celiakią uzna je za bezpieczne. Taki konsument nie tylko spożywa produkty bezglutenowe, ale również ogólnodostępne, m. in. wędliny, przyprawy, produkty nabiałowe, przetwory warzywne, słodycze, konserwy, pasztety, przetwory garmażeryjne. Dowiedz się więcej. 14 lip 2021 Wiadomości biznesowe
Jakie będą efekty proponowanej przez FDA zasady identyfikowalności żywności FSMA? Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) proponuje zasadę nakładającą dodatkowe wymogi dotyczące prowadzenia dokumentacji identyfikowalności w przypadku niektórych produktów spożywczych. Przyglądamy się potencjalnym skutkom tej zmiany. 05 lip 2021 Publikacje
Światowy Dzień Akredytacji 2021 SGS dołącza do organizacji na całym świecie, aby świętować Światowy Dzień Akredytacji (#WAD2021) 9 czerwca 2021 r. W tym roku, tematem przewodnim WAD jest wspieranie realizacji Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ. 09 cze 2021 Wiadomości firmowe
NATRUE – zapewnienie, że produkty beauty spełniają najlepsze standardy w zakresie kosmetyków naturalnych i organicznych Dowiedz się, jak certyfikacja NATRUE może pomóc konsumentom w identyfikacji produktów naturalnych i organicznych na rozwijającym się rynku. 08 cze 2021 Wiadomości biznesowe
Oznakowanie przetworów mlecznych i wyrobów mlekopodobnych 26 maja Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała raport z kontroli jakości handlowej przetworów mlecznych i znakowania wyrobów mlekopodobnych. Objęto nią 144 podmioty (70 producentów i 74 sklepy). 31 maj 2021 Wiadomości biznesowe
SGS Polska dołączyła do Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP” Z przyjemnością informujemy, że zostaliśmy przyjęci w poczet członków Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”, które działa na rzecz promocji, edukacji i współpracy w obszarze rolnictwa zrównoważonego w Polsce. 25 maj 2021 Wiadomości biznesowe
Zafałszowania mięsa i możliwości identyfikacji metodą NGS Fałszowanie żywności to zjawisko, które funkcjonuje od wielu lat w branży spożywczej. Produkty spożywcze mogę być fałszowane na wiele sposobów oraz na różnych etapach, począwszy od zaopatrzenia surowców, poprzez produkcję, aż do dystrybucji. 24 maj 2021 Wiadomości biznesowe
Transport odpadów z punktu widzenia wytwórcy Czy jako wytwórca odpadów możemy sami przewieźć je do instalacji zajmującej się ich dalszym zagospodarowaniem? Odpowiedź brzmi: tak. 17 maj 2021 Lokalne wiadomości firmowe