Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content
Tytuł Data Rodzaj
Zmysły człowieka w analizie sensorycznej produktów spożywczych Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat wykorzystania analizy sensorycznej w praktyce, skorzystaj z wiedzy eksperta i zapisz się na nasz webinar. 15 paź 2021 Wiadomości biznesowe
Test konserwacji jako gwarancja bezpiecznego kosmetyku Jeżeli jesteś producentem kosmetyków, z tego artykułu dowiesz się, na czym polega wykonanie testu konserwacji i do jakich celów można go wykorzystać. 13 paź 2021 Wiadomości biznesowe
Zakaz stosowania dwutlenku tytanu jako dodatku do żywności EFSA zaktualizował swoją ocenę bezpieczeństwa dodatku do żywności - dwutlenku tytanu (E 171). Ocenę przeprowadzono zgodnie z rygorystyczną metodologią i z uwzględnieniem wielu badań, które zostały udostępnione od czasu poprzedniej oceny EFSA w 2016 r., w tym nowych dowodów naukowych i danych dotyczących nanocząstek. 13 paź 2021 Wiadomości biznesowe
Weryfikacja etykiet produktów spożywczych Stworzenie zgodnej z wymaganiami prawa etykiety produktu spożywczego to nie lada wyzwanie. Tym bardziej, jeśli chcemy sprzedawać produkt jednocześnie na kilku rynkach. Musimy pamiętać o tym, że etykieta powinna być dostosowana do wymagań każdego z rynków docelowych, a przedstawione informacje muszą być zrozumiałe i przejrzyste dla każdego konsumenta. 08 paź 2021 Wiadomości biznesowe
Rozwiązania w opakowalnictwie – systemy pakowania żywności Funkcje opakowań ewoluowały na przestrzeni lat i pojawiły się nowe pomysły na pakowanie i przechowywanie żywności. Wraz z rozwojem technologii opakowania przejęły nowe funkcje: marketingowe, ekonomiczne, ekologiczne i informacyjne. Odpowiednie przechowywanie żywności jest niezwykle ważne dla naszego zdrowia i bezpieczeństwa. 01 paź 2021 Wiadomości biznesowe
Oznaczanie profilu kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych - sprawdź, które oleje warto jeść jesienią Udowodniono, że dieta bogata w kwasy omega jest korzystna dla zdrowia i dobrze zbilansowana może zapobiegać wielu chorobom. Konsumenci mają coraz większą wiedzę w tym temacie i wykazują zainteresowanie zdrową żywnością, w związku z czym aktywnie poszukują kwasów omega, aby wprowadzić je do swojej diety. Czym dokładnie są kwasy omega, w jakim rodzaju żywności je znajdziemy i ile tak naprawdę powinniśmy ich spożywać? 22 wrz 2021 Wiadomości biznesowe
Bezpieczeństwo żywności a higiena środowiska produkcyjnego – zagrożenia mikrobiologiczne Bezpieczeństwo żywności określane jest jako ogół koniecznych do spełnienia warunków, a także działań, które muszą być podjęte na każdym etapie produkcji żywności i obrotu, aby chronić zdrowie i życie konsumenta. 16 wrz 2021 Wiadomości biznesowe
Idealna etykieta produktu spożywczego Czy etykieta jest istotnym elementem produktu lub środka spożywczego wprowadzanego na rynek? Czy należy weryfikować jej prawidłowość, podobnie jak dba się o zapewnienie jakości i bezpieczeństwa mikrobiologicznego produktu? Co do tego nie powinno się mieć wątpliwości. Dlaczego? 09 wrz 2021 Wiadomości biznesowe
Przyspieszone badania przechowalnicze - szybki i skuteczny sposób określenia trwałości produktów spożywczych Utrata dobrej reputacji przez producenta produktów spożywczych może być dla niego bardzo kosztowna. Chronić przed tym może przeprowadzenie badań okresu przydatności do spożycia wyrobów, bowiem uzyskane w ten sposób dane, pozwalają na opracowanie optymalnych warunków przechowywania produktu w całym łańcuchu dostaw – zarówno podczas magazynowania, transportu, jak i przechowywania. 03 wrz 2021 Wiadomości biznesowe
Weryfikacja etykiet produktów spożywczych Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak powinna wyglądać poprawnie oznakowana i przygotowana etykieta oraz jak wygląda proces weryfikacji etykiet produktów spożywczych oferowany przez firmę SGS, skorzystaj z wiedzy i doświadczenia naszej ekspertki i weź udział w organizowanym przez nas webinarze. Serdecznie zapraszamy! PRZEJDŹ DO REJESTRACJI I POSZERZ SWOJĄ WIEDZĘ! 30 sie 2021 Wiadomości biznesowe