Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content
Tytuł Data Rodzaj
Szybka metoda oznaczania Salmonelli metodą PCR – wady i zalety Bakterie z rodzaju Salmonella są najczęstszą na świecie przyczyną zanieczyszczenia żywności w przemyśle spożywczym, mimo wprowadzanych coraz to nowszych środków zapobiegawczych. 30 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
3 Maja to również Dzień Słońca Czy wiecie, że święto 3 maja to nie tylko Dzień Konstytucji, a również Światowy Dzień Słońca? Gwiazda ta jest jednym z najważniejszych źródeł energetycznych, jakie posiada Ziemia. Wg naukowców ilość promieni słonecznych w godzinę docierających na powierzchnię Ziemi, może zaspokoić roczne zapotrzebowanie na energię. W czasach, kiedy borykamy się ze złej jakości powietrzem, którego jedną z przyczyn jest wytwarzanie energii poprzez spalanie paliw kopalnych, to właśnie energia pozyskana z promieniowania słonecznego wpłynąć może na poprawę warunków naszego życia. 29 kwi 2021 Lokalne wiadomości firmowe
Dlaczego przyjęcie koncepcji myślenia opartego na ryzyku jest niezbędne w twojej firmie - artykuł COVID-19 podkreślił konieczność wdrożenia zapobiegawczego podejścia do zarządzania ryzykiem. W tym artykule zastanowimy się, dlaczego myślenie oparte na ryzyku jest niezbędne dla perspektywicznie myślących przedsiębiorstw. 29 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Oznakowanie ryb i przetworów rybnych 19 kwietnia Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała raport z kontroli jakości handlowej ryb i przetworów rybnych (ryby mrożone i wędzone, konserwy i marynaty). Objęto nią 106 podmiotów (67 producentów i 39 sklepów). Sprawdzono oznakowanie 249 partii produktów, z czego 41 produktów było niewłaściwie oznakowanych. 23 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Nowy program SGS – Realize Winning Food Safety Culture SGS z przyjemnością ogłasza uruchomienie Realize, nowego programu, który pomoże firmom osiągnąć wysoką kulturę bezpieczeństwa żywności. Zapraszamy na webinar, podczas którego opowiemy jak mierzyć i doskonalić kulturę bezpieczeństwa żywności z nowym programem od SGS. 20 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Audyt energetyczny przedsiębiorstwa zgodny z ustawą o efektywności energetycznej SGS prowadzi audyty energetyczne przedsiębiorstw wymagane ustawą z dnia 20 maja 2016 roku o efektywności energetycznej. Spełnij wymaganie prawne, które ustawa nałożyła na duże przedsiębiorstwa i poznaj możliwości obniżenia wydatków na energię w swojej organizacji. 19 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Auditor wewnętrzny HACCP – szkolenie online Akademii SGS Dołącz do szkolenia zdalnego w dn. 22-23 kwietnia i poznaj zasady oraz sposoby wykorzystania auditu jako narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa żywności wg HACCP. 13 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Zapraszamy na webinarium: Dokumentacja powykonawcza wyrobu wg normy EN 1090-2 SGS zaprasza na bezpłatne szkolenie, podczas którego poruszymy tematykę związaną z normą EN 1090-2. Nasz inspektor wyjaśni zagadnienie, które wzbudza wiele wątpliwości, a mianowicie, co powinno znaleźć się w dokumentacji powykonawczej wyrobu wg normy EN 1090-2. To pierwsze spotkanie z naszego nowego cyklu webinarów dla właścicieli i pracowników nadzoru firm związanych z branżą konstrukcji spawanych. 09 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Badania przechowalnicze żywności bezpośrednie i przyspieszone Trwałość żywności jest warunkowana najmniej trwałymi składnikami wchodzącymi w skład badanych produktów. Wyznaczanie trwałości żywności jest elementem projektowania nowych produktów dotyczy również istniejących, ale podlegających modyfikacjom i jest wymagane prawodawstwem m.in. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych. 08 kwi 2021 Wiadomości biznesowe
Zdrowych Świąt Życzymy Państwu beztroskiego wypoczynku w Święta Wielkanocne. Dziękujemy za współpracę i obdarzenie nas zaufaniem. Zespół SGS Polska 02 kwi 2021 Lokalne wiadomości firmowe