Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content
Tytuł Data Rodzaj
UE rozszerza wykaz substancji CMR z rozporządzenia REACH Lista substancji CMR z załącznika XVII do rozporządzenia REACH została rozszerzona. Nowe przepisy będą wdrażane dwuetapowo, począwszy od 1 marca 2022 r. 13 sty 2022 Wiadomości biznesowe
UE planuje wprowadzenie nowych przepisów dotyczących tworzyw sztucznych z recyklingu przeznaczonych do kontaktu z żywnością Unia Europejska poinformowała Światową Organizację Handlu (WTO) o zamiarze zastąpienia swoich aktualnych przepisów dotyczących tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Nowe prawo miałoby wejść w życie w lipcu 2022 roku. 13 sty 2022 Wiadomości biznesowe
Niemcy ustanawiają przepisy dotyczące farb i lakierów mających kontakt z żywnością Niemcy wprowadziły środki regulujące stosowanie farb drukarskich i lakierów w materiałach oraz wyrobach mających kontakt z żywnością. Nowe przepisy zaczną obowiązywać od 1 stycznia 2026 roku. 12 sty 2022 Wiadomości biznesowe
Życzenia świąteczne Życzymy Państwu zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślnego Nowego Roku. Dziękujemy za współpracę i obdarzenie nas zaufaniem. Zespół SGS Polska 23 gru 2021 Lokalne wiadomości firmowe
Co kryje ryba? Ryby oraz przetwory rybne stanowią dla organizmu źródło cennych składników odżywczych, tj.: witaminy, związki mineralne, łatwo przyswajalne i pełnowartościowe białko oraz tłuszcz, a także charakteryzują się duża zawartością długołańcuchowych polienowych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3. Na naszych stołach są coraz częstszym gościem, ale ich spożycie może stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi. 20 gru 2021 Wiadomości biznesowe
Które ryby warto jeść w święta? Święta tuż, tuż – ten szczególnie ważny czas dla większości domów w Polsce. Bez jakiej potrawy nie wyobrażacie sobie Wigilii? Ja nie wyobrażam sobie świąt bez pachnącej smacznej ryby. 17 gru 2021 Wiadomości biznesowe
Raport ONZ dotyczący zmian klimatu – ”czerwony alarm dla ludzkości” – artykuł Raport powołanego przez ONZ Międzyrządowego Zespołu ds. Zmian Klimatu (IPCC) przedstawia aktualny stan wiedzy naukowej na temat globalnego ocieplenia oraz jego obecnych i przyszłych skutków. 10 gru 2021 Wiadomości biznesowe
Nazwa środka spożywczego – wyzwania i możliwości Stworzyć produkt to jedno, określić dla niego nazwę to drugie, a zapewnić jej prawidłowość to trzecie. Czym się kierować przy tworzeniu nazwy środka spożywczego? Oryginalnością czy trendami? Zdecydowanie wymogami prawa i rzetelną komunikacją z klientem. 06 gru 2021 Wiadomości biznesowe
Wyniki kontroli jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych 25 listopada Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych opublikowała raport z kontroli jakości handlowej mięsa i przetworów mięsnych. W raporcie zawarta jest część dotycząca oznakowania. W tym zakresie kontrolą objęto 313 partii, z czego 77 zostało zakwestionowanych. 03 gru 2021 Wiadomości biznesowe
Znaczenie zarządzania prywatnością dla bezpieczeństwa kluczowych danych - artykuł Niedawna fala incydentów związanych z naruszeniem danych w globalnych organizacjach zwiększyła apetyt konsumentów na bardziej rygorystyczne środki ochronne. W tym artykule poznasz podstawy skutecznego systemu zarządzania prywatnością danych w celu ich zabezpieczenia. 29 lis 2021 Wiadomości biznesowe