Nowe wymagania standardu IFS Food v.6.1.
KIEDY
Od: 05 mar 2019
Do: 05 mar 2019
GDZIE
Gdynia, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 17.02.2019.
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
CEL SZKOLENIA:
- Zapoznanie uczestników z nowymi/ zmianami w wymaganiach standardu IFS.
- Zrozumienie istoty standardu i miejsca w systemie jakości organizacji.
- Nowe wymagania dotyczące zafałszowania żywności oraz modyfikacja wymagań dotyczących zarządzania alergenami w ujęciu praktycznym .
GRUPA DOCELOWA
Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Wprowadzenie do nowych wymagań bezpieczeństwa żywności wg IFS Food v 6.1
- Ogólny przegląd zmian w nowym wydaniu standardu IFS v6.1
- Nowe wymagania dotyczące zafałszowania żywności.
- Modyfikacja wymagań dotyczących zarządzania alergenami
- Nowa wersja doktryny IFS _luty 2018
2. Ujęcie praktyczne nowych wymagań IFS v 6.1
- Food fraud (zafałszowanie żywności) – jako kluczowy element w zarządzeniu bezpieczeństwem produktu
- Proces zarządzania ryzykiem zafałszowania żywności – analiza ryzyka-metodyka
- identyfikacja zagrożeń
- ocena ryzyka
- ustalenie akceptowanych poziomów ryzyka
- monitorowanie ryzyka
- szkolenie i doskonalenie
- komunikacja
- Metody detekcji zafałszowania żywności
- Proces zarządzania ryzykiem zafałszowania żywności – analiza ryzyka-metodyka
- Modyfikacja wymagań dotyczące polityki zarządzania alergenami
- analizy ryzyka
- wdrożenie działań redukujących to ryzyko w całym łańcuchu produkcyjnym
- ocena skuteczności podjętych działań zapobiegawczych.
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia