Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 05 mar 2019

Do: 05 mar 2019

GDZIE

Gdynia, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 17.02.2019. 

 

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU

 

 

 

CEL SZKOLENIA:

  • Zapoznanie uczestników z nowymi/ zmianami w wymaganiach standardu IFS. 
  • Zrozumienie istoty standardu i miejsca w systemie jakości organizacji. 
  • Nowe wymagania dotyczące zafałszowania żywności oraz modyfikacja wymagań dotyczących zarządzania alergenami w ujęciu praktycznym .

 

GRUPA DOCELOWA

Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.

PROGRAM SZKOLENIA:

         1. Wprowadzenie do nowych wymagań bezpieczeństwa żywności wg IFS Food v 6.1     

  • Ogólny przegląd zmian w nowym wydaniu standardu IFS v6.1
  • Nowe wymagania dotyczące zafałszowania żywności.
  • Modyfikacja wymagań dotyczących zarządzania alergenami
  • Nowa wersja doktryny IFS _luty 2018

 
        2. Ujęcie praktyczne nowych wymagań IFS v 6.1  

  • Food fraud (zafałszowanie żywności) – jako kluczowy element w zarządzeniu bezpieczeństwem produktu
    • Proces zarządzania ryzykiem zafałszowania żywności – analiza ryzyka-metodyka
      • identyfikacja zagrożeń
      • ocena ryzyka
      • ustalenie akceptowanych poziomów ryzyka
      • monitorowanie ryzyka
      • szkolenie i doskonalenie
      • komunikacja
    • Metody detekcji zafałszowania żywności
  • Modyfikacja wymagań dotyczące polityki zarządzania alergenami
    • analizy ryzyka
    • wdrożenie działań redukujących to ryzyko w całym łańcuchu produkcyjnym
    • ocena skuteczności podjętych działań zapobiegawczych.

METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia

 

 

Skontaktuj się z nami