Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 13 gru 2018

Do: 13 gru 2018

GDZIE

Warszawa, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

650 PLN netto/ rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska w branżach AFL i CBE

Zarejestruj się teraz

Zarejestruj się teraz lub kontakt aby uzyskać więcej informacji

mikrobiologia branzy miesnej

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 04.12.2018.

  

 

 

ADRESACI SZKOLENIA: 
Szkolenie przeznaczone jest dla kierowników i pracowników działów jakości, technologii, mikrobiologii w zakładach z branży mięsnej.

 

 

 

 

CEL SZKOLENIA:

  • Zapoznanie z wymaganiami prawnymi dotyczącymi badań mikrobiologicznych w branży mięsnej

  • Przekazanie wiedzy w zakresie: wpływu drobnoustrojów na produkty mięsne, związanych z tym problemów oraz monitorowania stanu mikrobiologicznego wytwarzanych produktów

 

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Regulacje prawne w zakresie mikrobiologii mięsa i produktów mięsnych

  • Charakterystyka drobnoustrojów występujących w branży mięsnej: Salmonella, Listeria monocytogenes, Campylobacter, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, Pseudomonas  Staphylococcus aureus, drobnoustroje tlenowe mezofilne

  • Wytyczne dotyczące prawidłowych technik pobierania i przygotowywania próbek do badań zgodnie z normami ISO

  • Właściwe zabezpieczenie próbek podczas transportu z obszaru produkcji do laboratorium

  • Różnica pomiędzy laboratorium akredytowanym a laboratorium zakładowym (niearedytowanym)

  • Najczęściej występujące problemy mikrobiologiczne w branży mięsnej

 

METODYKA SZKOLENIA:

Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja

Skontaktuj się z nami