Mikrobiologia branży mięsnej
KIEDY
Od: 13 gru 2018
Do: 13 gru 2018
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska w branżach AFL i CBE
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 04.12.2018.
ADRESACI SZKOLENIA:
Szkolenie przeznaczone jest dla kierowników i pracowników działów jakości, technologii, mikrobiologii w zakładach z branży mięsnej.
CEL SZKOLENIA:
-
Zapoznanie z wymaganiami prawnymi dotyczącymi badań mikrobiologicznych w branży mięsnej
-
Przekazanie wiedzy w zakresie: wpływu drobnoustrojów na produkty mięsne, związanych z tym problemów oraz monitorowania stanu mikrobiologicznego wytwarzanych produktów
PROGRAM SZKOLENIA:
-
Regulacje prawne w zakresie mikrobiologii mięsa i produktów mięsnych
-
Charakterystyka drobnoustrojów występujących w branży mięsnej: Salmonella, Listeria monocytogenes, Campylobacter, Enterobacteriaceae, Escherichia coli, Pseudomonas Staphylococcus aureus, drobnoustroje tlenowe mezofilne
-
Wytyczne dotyczące prawidłowych technik pobierania i przygotowywania próbek do badań zgodnie z normami ISO
-
Właściwe zabezpieczenie próbek podczas transportu z obszaru produkcji do laboratorium
-
Różnica pomiędzy laboratorium akredytowanym a laboratorium zakładowym (niearedytowanym)
-
Najczęściej występujące problemy mikrobiologiczne w branży mięsnej
METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja