Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 12 lut 2019

Do: 13 lut 2019

GDZIE

Gdynia, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

950 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 27.01.2019. 

CEL SZKOLENIA:

Zapoznanie uczestników z praktycznymi aspektami przygotowania i wdrożenia systemu HACCP zapewniającego bezpieczeństwo i jakość zdrowotną żywności.
   

GRUPA DOCELOWA:

Osoby odpowiedzialne za przygotowanie, wdrożenie i utrzymanie systemu HACCP w obszarze produkcji żywności

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Aktualne podstawy prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • Przepisy prawne w praktyce
  • Rodzaje zagrożeń występujących w żywności
  • Wymagania GMP i GHP
  • System HACCP - terminy i definicje, systemy zabezpieczeń i kontroli, system HACCP w praktyce
  • Wdrożenie systemu HACCP - zasady i cel poszczególnych etapów:
    • zespół ds. HACCP
    • zakres systemu o schematy przepływu
    • analiza zagrożeń
    • Identyfikacja CCP
    • monitorowanie o działania korygujące
    • weryfikacja systemu
    • dokumentowanie i utrzymanie systemu 
  • Trudności przy wdrażaniu systemu zarządzania
  • Dyskusja, pytania
  • Podsumowanie szkolenia

METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia, przykłady

Skontaktuj się z nami