Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 24 maj 2019

Do: 24 maj 2019

GDZIE

Gdynia, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 09.05.2019. 

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU

CEL SZKOLENIA:

Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznej analizy zagrożeń opartej na zasadach HACCP.   

GRUPA DOCELOWA:

  • Reprezentanci kierownictwa
  • Członkowie zespołu ds. HACCP
  • Osoby nadzorujące i utrzymujące system zapewniania bezpieczeństwa w obszarze łańcucha żywnościowego.

Szkolenie dedykowane jest uczestnikom początkującym jak i doświadczonym w zakresie analizy zagrożeń

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Zasady bezpieczeństwa żywności – wprowadzenie;
  • Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności;
  • Miejsce systemu HACCP w systemach zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności oraz materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
  • Wymagania BRC Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000, BRC Opakowania i materiały opakowaniowe.
  • 12 kroków wdrażania systemu HACCP:    
    • Zasady definiowania zagrożeń (przykłady, ćwiczenia, dyskusja).
    • Zasady analizowania zagrożeń oraz określania krytycznych punktów kontroli - przykłady dostępnych metodyk, ilustracji wyników, ćwiczenia, dyskusja
    • Zasady postepowania i monitorowania krytycznych punktów kontroli - ćwiczenia, przykłady
  • zasady utrzymania i doskonalenia systemu

METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia, przykłady

Skontaktuj się z nami