Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 19 wrz 2019

Do: 20 wrz 2019

GDZIE

Gdynia, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

990 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Zarejestruj się teraz lub kontakt aby uzyskać więcej informacji

food fraud, food defense
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 05.09.2019

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU







CEL SZKOLENIA:

  • Zdobycie przez uczestników praktycznej wiedzy i umiejętności w zakresie ochrony żywności przed intencjonalnym zanieczyszczeniem (food defense) i przed oszustwami (food fraud)  
  • Pokazanie uczestnikom jak przeprowadzać analizę ryzyka i zagrożeń.

GRUPA DOCELOWA:

  • Reprezentanci Kierownictwa
  • Osoby odpowiedzialne za funkcjonowanie, utrzymywanie i doskonalenie systemów zarzadzania.
  • Osoby odpowiedzialne za zapewnianie bezpieczeństwa produktu.
  • Producenci żywności, opakowań do żywności.

PROGRAM SZKOLENIA:   

  • Wprowadzenie
  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności:
    • Wymagania prawa
    • Wymagania standardów w zakresie food defense i food fraud (FSSC 22000, IFS, BRC)
    • Dostępne poradniki (PAS 96, IFS, BRC, FSSC, WHO, FDA)
  • Szacowanie ryzyka zgodnie z ISO 31000:2018:
    • Terminy i definicje
    • Zbiór zasad w zakresie zarządzania ryzykiem
    • Plan postępowania z ryzykiem
  • Geneza food defense
  • Źródła zagrożeń
  • Analiza food defense: omówienie przykładowych analiz i ćwiczenia warsztatowe (identyfikacja i kategoryzacja zagrożeń, analiza i ocena zagrożeń)
  • Plan postepowania z zagrożeniami
  • Dobre praktyki w zakresie food defense - przykłady
  • Food fraud – omówienie, food fraud w liczbach, przykłady
  • Źródła zafałszowań
  • Analiza food fraud, omówienie przykładowych analiz i ćwiczenia warsztatowe (określanie źródeł zafałszowań- surowce/grupy surowców/dostawcy, identyfikacja, analiza i ocena ryzyka zafałszowania)
  • Plan postepowania z ryzykiem:
    • Metody nadzoru nad dostawcami
    • Metody nadzoru nad surowcami/grupami surowców
  • Dyskusja, pytania, zakończenie.

METODOLOGIA:
wykład, dyskusja

 

Istnieje możliwość wzięcia udziału w jednym dniu szkolenia (Food Fraud lub Food Defense) w cenie 650 zł netto.

Skontaktuj się z nami