Auditor wewnętrzny oraz wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg FSSC 22000 v 4.1.
KIEDY
Od: 23 paź 2019
Do: 25 paź 2019
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
1200 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 09.10.2019
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
ADRESACI SZKOLENIA:
Szkolenie przeznaczone jest dla osób przeprowadzających audity wewnętrzne w przedsiębiorstwach funkcjonujących w obszarze łańcucha żywnościowego oraz osób, które będą audytowane i chciałyby zapoznać się z wymaganiami i technikami auditu wewnętrznego.
CEL SZKOLENIA AUDITORA WEWNĘTRZNEGO FSSC 22000:
Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg programu certyfikacji FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification 22000).
PROGRAM SZKOLENIA AUDITORA WEWNĘTRZNEGO FSSC 22000:
- Miejsce i rola systemu jakości w łańcuchu produkcji żywności:
- GMP,
- GHP,
- HACCP,
- ISO 9001:2015,
- Codex Alimentarius,
- wymagania prawne;
- Wprowadzenie w wymagania normy ISO 22000:2018:
- dokumentowanie,
- polityka bezpieczeństwa żywności,
- odpowiedzialność i uprawnienia,
- planowanie SZBŻ/ FSMS (PRP, HACCP),
- komunikacja (zewnętrzna i wewnętrzna);
- Wymagania szczegółowe ISO/TS 22002-1 - programy warunków wstępnych dla całego łańcucha żywnościowego;
- Wymagania schematu FSSC wersja 4.1
- Zasady auditingu wg ISO 19011:2018
- planowanie i koordynacja działań auditowych,
- prowadzenie auditów,
- identyfikacja i zapis niezgodności,
- analiza dokumentacji i zapisów,
- działania poauditowe;
- Egzamin końcowy.
METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja