Analiza zagrożeń w systemie HACCP
KIEDY
Od: 08 lis 2019
Do: 08 lis 2019
GDZIE
Pszczyna, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 25.10.2019.
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
CEL SZKOLENIA:
Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznej analizy zagrożeń opartej na zasadach HACCP.
GRUPA DOCELOWA:
- Reprezentanci kierownictwa
- Członkowie zespołu ds. HACCP
- Osoby nadzorujące i utrzymujące system zapewniania bezpieczeństwa w obszarze łańcucha żywnościowego.
Szkolenie dedykowane jest uczestnikom początkującym jak i doświadczonym w zakresie analizy zagrożeń
PROGRAM SZKOLENIA:
- Zasady bezpieczeństwa żywności – wprowadzenie;
- Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności;
- Miejsce systemu HACCP w systemach zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności oraz materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
- Wymagania BRC Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000, BRC Opakowania i materiały opakowaniowe.
- 12 kroków wdrażania systemu HACCP:
- Zasady definiowania zagrożeń (przykłady, ćwiczenia, dyskusja).
- Zasady analizowania zagrożeń oraz określania krytycznych punktów kontroli - przykłady dostępnych metodyk, ilustracji wyników, ćwiczenia, dyskusja
- Zasady postepowania i monitorowania krytycznych punktów kontroli - ćwiczenia, przykłady
- zasady utrzymania i doskonalenia systemu
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia, przykłady