Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2018 - TERMIN GWARANTOWANY
KIEDY
Od: 25 lis 2019
Do: 27 lis 2019
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
1200 PLN netto/ dostępne rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 18.11.2019
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
ADRESACI SZKOLENIA:
- Kandydaci na auditorów wewnętrznych systemu bezpieczeństwa żywności wg ISO 22000
- Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.
- Managerowie jakości w branży spożywczej
CEL SZKOLENIA:
- Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardu ISO 22000:2018
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wprowadzenie
- Filozofia, struktura i zakres stosowania ISO 22000
- Omówienie wymagań ISO 22000:2018
- Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Kontekst organizacji, Ćwiczenie
- Przywództwo
- Planowanie: Analiza ryzyk i szans, Ćwiczenie
- Wsparcie
- Działania operacyjne: Programy wstępne - ISO/TS 22002-1:2009, Analiza HACCP,OPRP i CCP
- Ocena efektów działania
- Doskonalenie
- Zasady auditowania wg normy ISO 19011:2018
- Auditorska wykładnia wymagań
- Zasady auditowania
- Ćwiczenia, warsztaty, gry symulacyjne: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe
- Podsumowanie, zakończenie
- Test końcowy
METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja