Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 25 lis 2019

Do: 27 lis 2019

GDZIE

Warszawa, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

1200 PLN netto/ dostępne rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

bezpieczeństwo żywności

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 18.11.2019

 

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU







ADRESACI SZKOLENIA:  

  • Kandydaci na auditorów wewnętrznych systemu bezpieczeństwa żywności wg ISO 22000
  • Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.
  • Managerowie jakości w branży spożywczej


CEL SZKOLENIA:

  • Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardu ISO 22000:2018

 

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Wprowadzenie
  • Filozofia, struktura i zakres stosowania ISO 22000
  • Omówienie wymagań ISO 22000:2018
    • Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
    • Kontekst organizacji, Ćwiczenie
    • Przywództwo
    • Planowanie: Analiza ryzyk i szans, Ćwiczenie
    • Wsparcie
    • Działania operacyjne: Programy wstępne - ISO/TS 22002-1:2009, Analiza HACCP,OPRP i CCP
    • Ocena efektów działania
    • Doskonalenie
  • Zasady auditowania wg normy ISO 19011:2018
  • Auditorska wykładnia wymagań
  • Zasady auditowania
  • Ćwiczenia, warsztaty, gry symulacyjne: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe
  • Podsumowanie, zakończenie
  • Test końcowy

 

METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja

Skontaktuj się z nami