Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 25 lis 2019

Do: 27 lis 2019

GDZIE

Warszawa, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

1200 PLN netto/ dostępne rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Zarejestruj się teraz lub kontakt aby uzyskać więcej informacji

bezpieczeństwo żywności

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 10.11.2019

 

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU







ADRESACI SZKOLENIA:  

  • Kandydaci na auditorów wewnętrznych systemu bezpieczeństwa żywności wg ISO 22000
  • Osoby funkcjonujące w obszarze produkcji żywności i odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów.
  • Managerowie jakości w branży spożywczej


CEL SZKOLENIA:

  • Przygotowanie uczestników do przeprowadzania skutecznych auditów wewnętrznych jako narzędzia zarządzania bezpieczeństwem żywności wg standardu ISO 22000:2018

 

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Wprowadzenie
  • Filozofia, struktura i zakres stosowania ISO 22000
  • Omówienie wymagań ISO 22000:2018
    • Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
    • Kontekst organizacji, Ćwiczenie
    • Przywództwo
    • Planowanie: Analiza ryzyk i szans, Ćwiczenie
    • Wsparcie
    • Działania operacyjne: Programy wstępne - ISO/TS 22002-1:2009, Analiza HACCP,OPRP i CCP
    • Ocena efektów działania
    • Doskonalenie
  • Zasady auditowania wg normy ISO 19011:2018
  • Auditorska wykładnia wymagań
  • Zasady auditowania
  • Ćwiczenia, warsztaty, gry symulacyjne: planowanie i koordynacja działań auditowych, prowadzenie auditów, identyfikacja i zapis niezgodności, analiza dokumentacji i zapisów, działania poauditowe
  • Podsumowanie, zakończenie
  • Test końcowy

 

METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja

Skontaktuj się z nami