System zarządzania bezpieczeństwem żywności - wymagania ISO 22000:2018 - TERMIN GWARANTOWANY
KIEDY
Od: 25 lis 2019
Do: 26 lis 2019
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
990 PLN netto/ dostępne rabaty dla klientów certyfikowanych przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 18.11.2019
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
O WPISANIU NA LISTĘ UCZESTNIKÓW DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ.
ADRESACI SZKOLENIA:
- Osoby odpowiedzialne za system zapewnienia bezpieczeństwa żywności
- Managerowie jakości w branży spożywczej
- Producenci żywności
- Auditorzy wewnętrzni systemu ISO 22000
CEL SZKOLENIA:
- Zrozumienie istoty normy i jej miejsca w systemie jakości organizacji.
- Zrozumienie znaczenia zarządzania ryzykiem procesu i wyrobu.
- Prezentacja praktycznego podejścia do systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu produkcyjnym.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wprowadzenie
- Filozofia, struktura i zakres stosowania ISO 22000
- Omówienie wymagań ISO 22000:2018
- Kluczowe elementy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Kontekst organizacji, Ćwiczenie
- Przywództwo
- Planowanie: Analiza ryzyk i szans, Ćwiczenie
- Wsparcie
- Działania operacyjne: Programy wstępne - ISO/TS 22002-1:2009, Analiza HACCP,OPRP i CCP
- Ocena efektów działania
- Doskonalenie
- Podsumowanie, zakończenie
- Test końcowy
METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja