Specjalista PCQI w zakresie środków zapobiegawczych wg FSMA
KIEDY
Od: 09 gru 2019
Do: 12 gru 2019
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Angielski
CENA
4 200 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
CEL SZKOLENIA:
Przygotowanie uczestników do pełnienia funkcji PCQI w firmach, które eksportują lub planują eksport żywność do USA
GRUPA DOCELOWA:
Osoby ze znajomością GMP i HACCP oraz doświadczeniem w zakresie systemów jakości branży spożywczej np.:
- Kierownicy/koordynatorzy odpowiedzialni za bezpieczeństwo żywności
- Kierownicy zakładów produkcyjnych
- Kierownicy i liderzy produkcji
- Główni technolodzy
- Inspektorzy sanitarni
- Osoby nadzorujące wymagania prawne
PROGRAM SZKOLENIA:
- Przegląd przepisów prawnych dot. żywności
- Plan bezpieczeństwa żywności
- Dobre praktyki produkcyjne (GMP) i inne programy warunków wstępnych
- Biologiczne, chemiczne i fizyczne zagrożenia bezpieczeństwa żywności
- Opracowanie planów bezpieczeństwa żywności – przygotowanie i niezbędne zasoby
- Analiza zagrożeń i określenie prewencyjnych środków nadzoru
- Prewencyjne środki nadzoru: procesu, alergenów pokarmowych, sanitarnego, łańcucha dostaw
- Weryfikacja i walidacja procedur
- Wymagana dokumentacja
- Plan wycofania produktu
- Przegląd przepisów FSPCA
- Egzamin końcowy
METODOLOGIA: wykład, dyskusja
CENA SZKOLENIA: obejmuje prowadzenie zajęć, dostęp do materiałów szkoleniowych, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych, certyfikat wydany przez AFDO. Cena nie obejmuje kosztu zakwaterowania.
CZAS TRWANIA: 2,5 dnia (09:00-17:00, 09:00-13.00)
JĘZYK: angielski