Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 05 lut 2020

Do: 07 lut 2020

GDZIE

Warszawa, Polska

JĘZYK

Angielski

CENA

4 200 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

szkolenie FSMA
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 03.01.2020

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU







CEL SZKOLENIA:

Przygotowanie uczestników do pełnienia funkcji PCQI w firmach, które eksportują lub planują eksport żywność do USA

GRUPA DOCELOWA:

Osoby ze znajomością GMP i HACCP oraz doświadczeniem w zakresie systemów jakości branży spożywczej np.:

  • Kierownicy/koordynatorzy odpowiedzialni za bezpieczeństwo żywności
  • Kierownicy zakładów produkcyjnych
  • Kierownicy i liderzy produkcji
  • Główni technolodzy
  • Inspektorzy sanitarni
  • Osoby nadzorujące wymagania prawne

PROGRAM SZKOLENIA:   

  • Przegląd przepisów prawnych dot. żywności
  • Plan bezpieczeństwa żywności
  • Dobre praktyki produkcyjne (GMP) i inne programy warunków wstępnych
  • Biologiczne, chemiczne i fizyczne zagrożenia bezpieczeństwa żywności
  • Opracowanie planów bezpieczeństwa żywności – przygotowanie i niezbędne zasoby
  • Analiza zagrożeń i określenie prewencyjnych środków nadzoru
  • Prewencyjne środki nadzoru: procesu, alergenów pokarmowych, sanitarnego, łańcucha dostaw
  • Weryfikacja i walidacja procedur
  • Wymagana dokumentacja
  • Plan wycofania produktu
  • Przegląd przepisów FSPCA
  • Egzamin końcowy

METODOLOGIA: wykład, dyskusja

CENA SZKOLENIA: obejmuje prowadzenie zajęć, dostęp do materiałów szkoleniowych, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych, certyfikat wydany przez AFDO. Cena nie obejmuje kosztu zakwaterowania.

CZAS TRWANIA: 2,5 dnia (09:00-17:00, 09:00-13.00)

JĘZYK:  angielski

Skontaktuj się z nami