Zarządzanie alergenami w żywności
KIEDY
Od: 30 mar 2020
Do: 30 mar 2020
GDZIE
Pszczyna, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 16.03.2020.
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
ADRESACI SZKOLENIA:
Pracownicy firm z branży spożywczej
oraz osoby zajmujące się bezpieczeństwem żywności, HACCP, procesami produkcji oraz opracowaniem etykiet.
CEL SZKOLENIA:
Zapoznanie z tematyką alergenów w kontekście naukowym, prawnym, systemowym (systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności)
PROGRAM SZKOLENIA:
- Substancje alergenne – kontekst naukowy
- Alergeny w świetle prawa żywnościowego
- Etykieta
- Ilości w wyrobie: SO2, gluten itd.
- Alergeny a zasada przenoszenia
- Alergeny – kontekst systemowy
- Surowce
- Proces – instalacja
- Kontaminacja krzyżowa
- Zafałszowania
- Analiza zagrożeń
- Dyskusja, pytania
METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja