Skip to Menu Skip to Search Skontaktuj się z nami Poland Strony internetowe i języki Skip to Content

KIEDY

Od: 30 mar 2020

Do: 30 mar 2020

GDZIE

Pszczyna, Polska

JĘZYK

Polski

CENA

650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska

Zarejestruj się teraz

Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.

szkolenie zarządzanie alergenami w branży spożywczej

TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 16.03.2020. 

 

PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU



 

 

 

 

ADRESACI SZKOLENIA:
Pracownicy firm z branży spożywczej oraz osoby zajmujące się bezpieczeństwem żywności, HACCP, procesami produkcji oraz opracowaniem etykiet.


CEL SZKOLENIA:

Zapoznanie z tematyką alergenów w kontekście naukowym, prawnym, systemowym (systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności)


PROGRAM SZKOLENIA:

  • Substancje alergenne – kontekst naukowy
  • Alergeny w świetle prawa żywnościowego
    • Etykieta
    • Ilości w wyrobie: SO2, gluten itd.  
    • Alergeny a zasada przenoszenia
  • Alergeny – kontekst systemowy
    • Surowce
    • Proces – instalacja
    • Kontaminacja krzyżowa
    • Zafałszowania
    • Analiza zagrożeń
  • Dyskusja, pytania
       


METODYKA SZKOLENIA:
Wykłady, Ćwiczenia, Dyskusja

Skontaktuj się z nami