Analiza zagrożeń w systemie HACCP - SZKOLENIE ZDALNE
KIEDY
Od: 17 kwi 2020
Do: 17 kwi 2020
GDZIE
Online, Online
JĘZYK
Polski
CENA
325 PLN netto CENA PROMOCYJNA - 50% CENY STANDARDOWEJ
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
ZAREJESTRUJ SIĘ I ZDOBĄDŹ 30% RABAT DO WYKORZYSTANIA NA DOWOLNE OTWARTE SZKOLENIE STACJONARNE W CIĄGU 12 MIESIĘCY OD POWROTU AKADEMII SGS DO NORMALNEGO FUNKCJONOWANIA
CEL SZKOLENIA:
Przygotowanie uczestników do przeprowadzania lub weryfikacji skutecznej analizy zagrożeń opartej na zasadach HACCP.
GRUPA DOCELOWA:
- Osoby nowe w branży spożywczej
- Pracownicy firm w branży spożywczej w tym auditorzy wewnętrzni
PROGRAM SZKOLENIA:
- Zasady bezpieczeństwa żywności – wprowadzenie
- Wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Codex Alimentarius
- Miejsce systemu HACCP w systemach zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności oraz materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
- Wymagania BRC Food, IFS Food, FSSC 22000, ISO 22000, BRC Opakowania i materiały opakowaniowe
- 12 kroków wdrażania systemu HACCP:
- Zasady definiowania zagrożeń (przykłady, ćwiczenia, dyskusja)
- Zasady analizowania zagrożeń oraz określania krytycznych punktów kontroli - przykłady dostępnych metodyk, ilustracji wyników, ćwiczenia, dyskusja
- Zasady postepowania i monitorowania krytycznych punktów kontroli - ćwiczenia, przykłady
- Zasady utrzymania i doskonalenia systemu
CZAS TRWANIA:
Do 6 godzin
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 9.04.2020
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU ZDALNYM
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia, przykłady