Badania mikrobiologiczne żywności

Danie z łososia

Pomożemy Ci spełnić wymagania przepisów i chronić Twoją markę

 

Badania mikrobiologiczne żywności pozwalają wykryć patogeny żywnościowe oraz pleśnie i zapewniają stałe bezpieczeństwo produktów spożywczych w całym łańcuchu dostaw. 

 

Dzięki międzynarodowej sieci naszych laboratoriów, które są wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt, a także dzięki ekspertom wykorzystującym najnowsze metody badawcze, jesteśmy dla Ciebie idealnym partnerem do współpracy w  zakresie badań mikrobiologicznych, bez względu na rodzaj wytwarzanych przez Twoją firmę produktów spożywczych.

 

Nasze usługi w zakresie badań mikrobiologicznych obejmują:

  • Badania na obecność patogenów żywnościowych
  • Badanie fizykochemiczne żywności
  • Szybkie badania mikrobiologiczne żywności
  • Badania higieny żywności

Skontaktuj się z naszymi ekspertami, by uzyskać więcej informacji na temat współpracy z SGS w zakresie badań mikrobiologicznych żywności.

Nasze usługi

Badanie patogenów w żywności

BADANIA NA OBECNOŚĆ PATOGENÓW ŻYWNOŚCIOWYCH

Nasi eksperci, pracujący w najnowocześniejszych placówkach na całym świecie, wykonują badania na obecność patogenów zgodnie z wymogami lokalnych przepisów, globalnymi programami lub określonymi potrzebami klienta. Oferujemy także klasyczne metody referencyjne i odpowiadające im szybkie metody wykrywania najszerszej gamy patogenów.

Badania fizykochemiczne

BADANIA FIZYKOCHEMICZNE ŻYWNOŚCI

Nasze laboratoria z akredytacją ISO 17025 prowadzą badania przy użyciu takich technologii jak wysokosprawna chromatografia cieczowa (HPLC), chromatografia gazowa (GC) z różnymi detektorami, takimi jak spektrometria mas (MS i MS/MS) oraz metody klasyczne analizy składników odżywczych.

Szybkie badania żywności

SZYBKIE BADANIA MIKROBIOLOGICZNE ŻYWNOŚCI

Szybkie badania mikrobiologiczne żywności są wykonywane w krótszym terminie niż badania wykonywane tradycyjnymi metodami. Zazwyczaj wyniki są dostępne w ciągu 2-3 dni i potwierdzają obecność lub brak patogenów, pomagając w ten sposób firmom zyskać pewność, że skażone produkty nie trafią do łańcucha dostaw.

Badania higieny żywności

BADANIA HIGIENY ŻYWNOŚCI

Oferowane przez nas badania higieny żywności, obejmują pełny zakres badań bezpieczeństwa i czystości żywności pod kątem spełnienia wymagań odpowiednich przepisów. Chcesz posługiwać się naszym znakiem? Dołącz do Programu Monitorowania Higieny SGS.

Skontaktuj się z nami

Chroń swoją firmę i konsumentów, spełniając normy bezpieczeństwa żywności dzięki badaniom mikrobiologicznym oferowanym przez SGS

Masz pytanie? Napisz do nas