Badania zawartości mykotoksyn

Badanie mykotoksyn

Zapewniamy zgodność produktów spożywczych z rygorystycznymi przepisami dotyczącymi ochrony zdrowia ludzi i zwierząt.

 

ZADZWOŃ ➔ 691767050

 

ATESTOWANE I AKREDYTOWANE LABORATORIA

DLACZEGO WARTO WSPÓŁPRACOWAĆ Z SGS?

  • Nasze laboratoria posiadają światowej klasy wyposażenie badawcze do wykonywania analizy zawartości mykotoksyn w żywności i paszy, dzięki której Twoje produkty spełnią wymagania BHP.
  • Za pomocą testu immunoenzymatycznego (ELISA) lub chromatografii ciekłej możemy stwierdzić obecność mykotoksyn oraz określić ich ilość.
  • Aby utrzymać nasze wysokie oceny dotyczące niezależności, integralności i innowacji, nasze laboratoria, badające obecność mykotoksyny, działają ściśle według wytycznych norm ISO 17025 i ISO 9001:2008 oraz posiadają akredytację w zakresie tych standardów.
  • Dzięki zatrudnieniu naukowców i techników posiadających wiedzę i wieloletnie doświadczenie laboratoryjne, nasze laboratoria otrzymały także atesty kilku organizacji producentów paszy.

 

CZYM SĄ MYKOTOKSYNY?

Mykotoksyny to toksyczne metabolity wytwarzane przez kilka szczepów grzybów występujących w żywności i paszach. Są często niewidoczne, bezsmakowe i zachowują stabilność chemiczną w wysokich temperaturach oraz podczas długich okresów przechowywania. Niektóre mykotoksyny są bardzo toksyczne i mogą mieć negatywny wpływ na zdrowie.

Mykotoksyny często występują w suszonych owocach, kawie, ziarnach, orzechach, zbożu, przyprawach czy olejach.

 

W naszym laboratorium oferujemy oznaczenie mykotoksyn, takich jak:

  • Aflatoksyny (Afla)
  • Ochratoksyny A (OTA)
  • Zearalenon (ZEA)
  • Deoksyniwalenol (DON)
  • Toksyny HT2/T2
  • Nivalenol
  • Patulina

 

BADAJ SWOJE PRODUKTY Z SGS

Skontaktuj się z naszymi ekspertami, by uzyskać więcej informacji na temat współpracy z SGS w zakresie badania zawartości mykotoksyn.

Skontaktuj się z nami