FOOD DEFENCE - zabezpieczenie żywności przed skażeniem
KIEDY
Od: 02 mar 2018
Do: 02 mar 2018
GDZIE
Warszawa, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
JEŻELI DO SZKOLENIA POZOSTAŁO MNIEJ NIŻ 2 TYGODNIE SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI, ABY POTWIERDZIĆ, ŻE SZKOLENIE SIE ODBĘDZIE.
CEL SZKOLENIA:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z zagadnieniami związanymi z Programem Ochrony Żywności oraz zrozumienie znaczenia oceny ryzyka w trosce o bezpieczeństwo produktów oraz wizerunek organizacji.
Po szkoleniu uczestnicy w zakresie Programu Ochrony Żywności:
- zrozumieją założenia programu
- poznają podstawowe grupy zagrożeń, zasady analizy zagrożeń oraz szacowania ryzyka
- będą potrafili zinterpretować wymagania IFS, BRC
- poznają założenia Planu Ochrony Żywności z możliwością wykorzystania narzędzi i systemów istniejących w zakładach przemysłu spożywczego
- będą przygotowani do zwiększania świadomości i roli pracowników w zakresie Ochrony Żywności produkowanej w zakładzie.
GRUPA DOCELOWA
- Reprezentanci Kierownictwa
- Osoby odpowiedzialne za zarządzanie jakością produkcji
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wprowadzenie do Programu Ochrony Żywności
- Identyfikacja podstawowych grup zagrożeń
- Omówienie zasad oceny ryzyka w zakresie Food Defense
- Przedstawienie założeń Planu Food Defense
- Powiązanie Programu Food Defense z IFS/BRC
- Ćwiczenia warsztatowe z uwzględnieniem specyfiki prowadzonej działalności
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja, ćwiczenia