Food Fraud i Food Defense - wymagania
KIEDY
Od: 16 kwi 2019
Do: 16 kwi 2019
GDZIE
Gdynia, Polska
JĘZYK
Polski
CENA
650 PLN netto/ rabaty dla klientów z certyfikowanym systemem zarządzania przez SGS Polska
Zarejestruj się teraz
Skontaktuj się z nami aby przesłać zapytanie odnośnie tego szkolenia.
TERMIN PRZYJMOWANIA ZGŁOSZEŃ UPŁYWA 02.04.2019
PRZED PRZESŁANIEM ZGŁOSZENIA ZAPOZNAJ SIĘ Z WARUNKAMI ZGŁOSZENIA I UDZIAŁU W SZKOLENIU
CEL SZKOLENIA:
- Zapoznanie uczestników z zagadnieniami związanymi z food fraud i food defense, m.in.:
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
- Źródła i grupy celowych zagrożeń
- Analiza zagrożeń
- Plan postępowania z zagrożeniami i ryzykiem
GRUPA DOCELOWA:
- Reprezentanci Kierownictwa
- Osoby odpowiedzialne za funkcjonowanie, utrzymywanie i doskonalenie systemów zarzadzania.
- Osoby odpowiedzialne za zapewnianie bezpieczeństwa produktu.
- Producenci żywności, opakowań do żywności.
PROGRAM SZKOLENIA:
- Wprowadzenie
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
- Wymagania standardów zarządzania w zakresie food defense i food fraud (FSSC 22000, IFS, BRC)
- Dostępne poradniki
- Geneza food defense
- Źródła zagrożeń, analiza food defense
- Plan postepowania z zagrożeniami, dobre praktyki w zakresie food defense
- Food fraud w liczbach, przykłady
- Źródła zagrożeń, analiza food fraud
- Plan postepowania z ryzykiem, nadzór nad dostawcami/surowcami
- Dyskusja, pytania, zakończenie
METODOLOGIA:
wykład, dyskusja